Rafulassa oli aika vaiherikas viikko. Sunnuntaina (viikko sitten) Rafu alkoi oksentelemaan ja tauti eteni maanantaihin mennessä siihen, ettei mikään enää pysynyt sisällä. Matka suuntautui siis eläinlääkärille. Siellä annettiin nesteytystä nahan alle (tuloksena aikamoinen kameli) ja piikitettiin pahoinvoinnin estolääkityksellä. Kotihoidoksi vielä monenmoista tahnaa.

Viikko meni sitten eteisen lattialla makoillen ja nukkuen. Koira oli täysin normaalista poikkeava; myöskään minkäänlainen ruoka ei maistunut. Torstaina alkoi jo näyttää hiemn valoisammalta ja jopa seiti maistui. Kunnes iski kauhea räkätauti. Iltapäivällä räkää valui kirsusta solkenaan ja sitä roiskui ympäri taloa. Ja uudelleen eläinlääkärin hellään huomaan. Taas lisää nestetytystä ja tällä kertaa antibioottia piikitettynä.

Perjantai alkoi todella väsyneenä, mutta iltapäivällä kaikki muuttui kuin taikaiskusta. Meno muuttui entisenkaltaiseksi ja ruokahalukin palasi kahta kauheampana. Tämä on ehkä aiheellistakin, koska paino ehti pudota viikon aikana jopa 700 g eli vajaat 10 % painosta.

Kaiken keskellä hampaat vaihtuvat vauhdilla. Kulmahampaista enää yksi vanha roikkuu mukana; kaikki uudet ovat jo esillä. Myös takahampaita on vaihtunut jonkin verran, eli melkoisen etuajassa ollaan sillä rintamalla kun ikää on vasta vajaat 5 kk.

 

Ensimmäisellä kertaa nesteen anto vähän jännitti (huomaa  mahtava pahkura selässä).

Toisella kertaa nukutti, vai olisiko nuha ja sen nostama lämpö väsyttänyt?